3 tips voor zomerse menukaarten

06.04.2016

Het voorjaar is begonnen, de zomer komt eraan. De zon doet zijn best om lekker tevoorschijn te komen, terrasjes worden weer neergezet en op de menukaart verschijnen zomerse gerechten. De Perfecte Menukaart geeft drie tips die je gelijk in de praktijk kunt brengen. Een cadeautje van ons!

 

1. Mango ijs of mango-ijs?

Restaurants hebben bij het dessert altijd wel ijs op de kaart staan, maar ook ijssalons openen hun deuren weer. De smaken schrijf je gewoon aan elkaar en niet los. Dus aardbeienijs in plaats van aardbeien ijs.

 

Maar eindigt het ingrediënt van de ijssmaak op een klinker (zoals a, e, i, o, u), dan verschijnt er wel een verbindingsteken. Bijvoorbeeld mango-ijs en vanille-ijs.

2. Bier
In de zomer drinken mensen graag witbier. Ja, dat schrijf je aan elkaar. Heb jij dit soort biertjes op de kaart? Voeg dan een omschrijving toe van de smaak, zodat je gast weet wat hij kan verwachten. Zelf vind ik het erg vervelend als ik alleen maar merknamen zie staan zonder een omschrijving. Dan is het altijd een gok.

 

3. Salade
Tijdens warme dagen is de trek niet zo groot. Veel mensen kiezen dan ook graag voor een salade. Maar is het nu Ceasar salad of toch Caesar salad?

 

Sowieso zou ik kiezen voor de Nederlandse term salade. En dan mag je het gewoon aan elkaar schrijven, want de lezer heeft geen moeite met het lezen van dit woord. Een streepje in de samenstelling voeg je toe als dat het woord beter leesbaar maakt. Het is dus caesarsalade!

 

Nakijkservice
Twijfel je tijdens het schrijven van de kaart nog over de spelling van woorden? De Perfecte Menukaart kijkt jouw kaart graag na voor een menukaart met foutloos eten. We bieden diverse pakketten aan. 

 

Wat krijg je?

  • Een document waarin de verbeteringen zijn te zien. Zo steek je gelijk wat op en weet je zeker dat je die woorden de volgende keer goed schrijft.

  • Een document dat klaar is voor de drukker of publicatie op je website.

  • Tips die je kunt meenemen tijdens het samenstellen van de volgende menukaart.
     

We kijken uit naar jouw menu!

Please reload

UITGELICHTE BERICHTEN

3 tips voor zomerse menukaarten

06.04.2016

1/4
Please reload

RECENTE BERICHTEN
Please reload

ARCHIEF
Please reload

TAGS
Please reload

VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle

De Perfecte Menukaart is een initiatief van HoofdletterC: 06 48 96 62 80 KvK: 56952708  © 2013 by HoofdletterC

 

  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon